Het is triest weer als ik naar buiten kijk. Het blijft donker, vochtig en grauw. Het is net als de situatie waar we met de hele wereld in zitten. De corona crisis heeft er voor ons voor gezorgd dat alle mooie en spannende vakantie plannen niet door zijn gegaan. We zijn niet naar Engeland geweest op de motor in het voorjaar, we zijn niet naar Normandië geweest in de zomer, enz. enz.

We hebben net als de meesten onder ons het moment gepakt.

Wij zijn dus op het laatste moment met onze Karsten tent naar een leuke gezellige camping in Nederland geweest en wil in Hollandscheveld. Een last minute boeking zogezegd. Fietsen mee en gaan met de flow.

Het was een prima beslissing in de mogelijkheden die ons in deze pandemie geboden werden. Dus geen avontuurlijke trektochten met spannende verhalen, maar dagtochten die we de avond van te voren op de computer gemaakt hebben. Geen één pits benzine brander maar een kleine Cadac skottelbraai op gas.

Geen kleine stoeltjes bij de B.O.B. kar, maar tuinstoelen en een tafel. Voor ons een super de luxe kampeer vakantie. Maar, daar wij de enige met een tent waren tussen de ruim op afstand staande caravans, vonden onze buren het knap dat we zo primitief op vakantie gingen. Ze moesten eens weten.

Om een kort verhaal tocht lang te maken, zal ik deze winter periode gebruiken om onze fietstochten dagtochten die toch ook interessant waren op het blog gaan beschrijven. Niet zo zeer om de tochten te gaan fietsen, maar meer om de waarde van de omgeving als fietsgebied te beschrijven. Voor bijvoorbeeld een korte fietsvakantie of iets dergelijks.