Blog

Fietsveer Hoek van Holland

Behoud veer Hoek van Holland – Maasvlakte

Vanaf 1 januari 2022 wordt de ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte uit de vaart gehaald. Niet alleen voor de vakantiefietser, maar ook voor de fietsvorens en de regionale recreatieve fietser is dit ondenkbaar. De reden is eigenlijk wel heel wrang: een mislukte aanbesteding.

Opgelicht!

Ja, ook ik ben opgelicht. Laat dit dus een leermoment zijn.

In deze tijd van elektronische navigatie op de boot, motor, auto en de fiets wordt er op marktplaats veel aangeboden. Nu wil ik niet beweren dat je op marktplaats direct wordt opgelicht, meestal gaat het gewoon goed en kun je voor een schappelijke prijs aan een goed navigatie middel komen.

November

Het is triest weer als ik naar buiten kijk. Het blijft donker, vochtig en grauw. Het is net als de situatie waar we met de hele wereld in zitten. De corona crisis heeft er voor ons voor gezorgd dat alle mooie en spannende vakantie plannen niet door zijn gegaan. We zijn niet naar Engeland geweest op de motor in het voorjaar, we zijn niet naar Normandië geweest in de zomer, enz. enz.

We hebben net als de meesten onder ons het moment gepakt.

Website update

Helaas zit het fietsen samen er niet meer in, we worden achterhaald door onze leeftijd. Ik zit er wel over te denken om alleen nog wat kleine tochten te fietsen in Nederland, maar de grote trektochten met de fiets zijn voorbij.

We laten de website wel bestaan, zodat de informatie op de site beschikbaar blijft.

Voor ons worden de vakantie's nu met een grote tent, motor of fiets achter de auto en op deze manier trekken we dan Europa door. Als de motor mee gaat is dit te volgen op mijn motor website, voor zover dit voor een fietser interessant is.

Het leven gaat door en wij zijn nu in een andere fase beland, wat ook weer mooie kanten heeft.

Addie en Annie

Nieuwe plannen

Ondanks dat we niet meer met de tandem onderweg zullen gaan voor grote fietsreizen is er een nieuw plan ontstaan.

Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. We zijn van plan om weer op single fietsen te gaan fietsen. Niet meer van die lange reizen in het buitenland, maar een paar weken door meer vlakke wegen. Ik (Addie) op mijn oude Koga World Traveler en vol bepakt en Annie op haar elektrische fiets met achterop haar eigen bagage.

Dit moet met de oplaad mogelijkheden op de diverse campings wel mogelijk zijn. Op deze manier kunnen we deze voor ons mooie vakantie's nog een tijdje volhouden.

Tandem

Zoals het er nu voor staat is het grote reizen met de tandem voor ons gedaan. De tandem gaat nu verder met onze oudste zoon die hem dit jaar voor het eerst gaat gebruiken voor een fiets vakantie.

De website gaat wel door, ik ben al een tijdje bezig met het vernieuwen van de site en zal al onze vakanties met de fiets weer herschrijven en plaatsen.

Hoe het verder met onze fietsreizen zal komen weten we nog niet, maar het zullen geen hele lange reizen meer worden. Onze leeftijd zorgt ervoor dat we onze vakanties moeten veranderen van fietsen naar wandelen, motor rijden enz.

Weer op de tandem

Na veel drukte, phpd (pijntje hier pijntje daar) en een stevige rug blessure hebben we een leuk tochtje door het Friese land gemaakt. Het gaf ons direct weer het vakantie gevoel. Zoals het er nu voor staat vertrekken we zo rond 30 mei , ijs en weder dienende.

 

Op de dikke banden fiets

Met onze kleindochter een stukje fietsen Hardwerd Burgwerd om, is ook een leuke training. Naar de paarden en koeien kijken. Ze brabbelt  op haar manier de hele tocht.

Pake en Beppe vermaken zich dan ook best.

logofiets

Copyright ©  All Rights Reserved