Ga terug

Zoete aardappel stamppot met Chineesekool en tempeh

Ingrediënten
  

Marinade:

  • 1 stukje gember
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 150 gram thempeh

Bereiding:

  • 1 stuks Chinese kool
  • zonnebloem olie
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
  • 30 gram seroendeng
  • 20 gram pinda's

Instructies
 

Marinade:

  • Schil en rasp de gember. Roer in een kom de gember met de sambal en ketjap.
  • Snijd de tempeh in blokjes en laat circa 10 minuten marineren in het ketjap mengsel.

Bereidingswijze

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de Chinese kool in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en wok de kool circa 5 minuten.
  • Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de gemarineerde tempeh in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.
  • Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Voeg een scheutje melk toe en roer goed door. Voeg de gewokte kool toe en roer goed door.

Serveren:

  • Verdeel de stamppot over borden. Verdeel hier de tempeh over. Bestrooi met de seroendeng en de pinda’s.