Ga terug

Champignon Bolognese

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks wortel
  • olijfolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 150 gram spaghetti ( volkoren)
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Schil en rasp de wortel.

Bereidingswijze:

  • Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de champignons in plakken en hak ze vervolgens grof. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat op zacht vuur circa 15 minuten sudderen.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de walnoten grof. Rasp de kaas.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de walnoten en kaas.